Τρίτη 2 Νοεμβρίου 2010

Πόσοι συμμετέχουν ενεργά στην ΕΑΑΣ;

Εδώ και χρόνια ακούγεται από όλες τις πλευρές έντονη κριτική κατά της ΕΑΑΣ, αναφερόμενη κυρίως στη μη ικανοποίηση από τον τρόπο εκπροσώπησης των συμφερόντων των μελών της. Κατά τους τελευταίους μήνες η κριτική αυτή έγινε εντονότερη και πλέον επιθετική, εξαιτίας των προβλημάτων που δημιούργησε η κυβερνητική πολιτική στα εισοδήματα τόσο των αποστράτων όσο και των εν ενεργεία στρατιωτικών, με αποκορύφωμα το μεγάλο πρόβλημα του ΜΤΣ.

Πόσοι όμως εκ των συναδέλφων είναι ενεργά μέλη, και πόσοι συμμετέχουν στη διαμόρφωση της ηγεσίας της ΕΑΑΣ; Δυστυχώς οι αριθμοί είναι απογοητευτικοί και δείχνουν ότι στην πλειοψηφία τους οι απόστρατοι αξιωματικοί απέχουν, με αποτέλεσμα μια μειοψηφία να αποφασίζει, εδώ και πολλά χρόνια, για τη διαμόρφωση της ηγεσίας της ΕΑΑΣ. Επιπλέον η αποχή αυτή αποδυναμώνει την ΕΑΑΣ, αφού περιορίζει τις δυνατότητές της για δυναμικές παρεμβάσεις. Βεβαίως για την έλλειψη επικοινωνίας ευθύνεται διαχρονικά και η ΕΑΑΣ. Για παράδειγμα, ουδέποτε κοινοποίησε το καταστατικό της, το οποίο θα πρέπει άμεσα να αναρτηθεί στην ιστοσελίδα της και να δημοσιευθεί στο επόμενο φύλλο της εφημερίδας της.
Δεν υπάρχει αμφιβολία ότι η συνολική συμμετοχή μας στην ΕΑΑΣ ως ενεργών μελών, θα δώσει στην Ένωση την απαιτούμενη δυναμική και κύρος για την υποστήριξη των συμφερόντων μας και τις ανάλογες διεκδικήσεις.
Θεωρώ ότι όλοι θα πρέπει να συμμετάσχουμε στις επερχόμενες εκλογές του Φεβρουαρίου 2011. Προς τούτο, όσοι δεν το έχουν πράξει μέχρι τώρα, θα πρέπει να προβούν στις απαραίτητες ενέργειες προκειμένου να αποκτήσουν ταυτότητα.
Η συσσώρευση των προβλημάτων δεν επιτρέπει εφησυχασμό. Κανείς μας δεν έχει το δικαίωμα ή την πολυτέλεια να παραμένει αμέτοχος.
Μόνο έτσι θα δώσουμε στην ΕΑΑΣ τη ισχύ που χρειάζεται αλλά ταυτόχρονα θα έχουμε τη δυνατότητα να κρίνουμε και να απαιτούμε.
Με συναδελφική αγάπη και εκτίμηση
Δρ Ιωάννης Παρίσης
Υποστράτηγος ε.α.
Διδάκτωρ Πολιτικής Επιστήμης/Διεθνών Σχέσεων

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου