Δευτέρα 28 Φεβρουαρίου 2011

Επιστολή μετά τις εκλογές της ΕΑΑΣ


Αγαπητοί συνάδελφοι,
Μετά την ολοκλήρωση της εκλογικής διαδικασίας και την κοινοποίηση των αποτελεσμάτων, αισθάνομαι την ανάγκη να επικοινωνήσω μαζί σας προκειμένου να εκφράσω κάποια συναισθήματα και σκέψεις.
Θέλω καταρχήν να ευχαριστήσω θερμά όλους τους συναδέλφους που με τίμησαν με την ψήφο τους. Ευχαριστώ επίσης και εκείνους τους συναδέλφους που δεν με ψήφισαν μεν, συμμετείχαν όμως στις εκλογές συμβάλλοντας έτσι στην ενδυνάμωση της Ένωσής μας. Ωστόσο, και αυτή τη φορά η συμμετοχή υπολείπεται πολύ από το να πούμε ότι έχουμε μια συμπαγή και ισχυρή Ένωση.
Ιδιαίτερες ευχαριστίες αλλά και ευγνωμοσύνη εκφράζω προς εκείνους τους συναδέλφους οι οποίοι στους 2-3 τελευταίους μήνες συνεργάστηκαν μαζί μου, μου μετέφεραν σκέψεις, ιδέες και προβληματισμούς, αλλά κυρίως δραστηριοποιήθηκαν για την υποστήριξη της υποψηφιότητάς μου.
Στην νεοεκλεγείσα διοίκηση της ΕΑΑΣ εύχομαι κάθε επιτυχία στο έργο που θα αναλάβει. Είχα επισημάνει ότι «η διοίκηση που θα προκύψει από τις εκλογές αυτές θα επωμισθεί μεγάλες ευθύνες και θα πρέπει να ανταποκριθεί σε υψηλές απαιτήσεις και στόχους». Από τότε τα πράγματα, σε ότι μας αφορά, έχουν χειροτερέψει. Οι αποφάσεις της Κυβέρνησης, με δικαιολογία τις επιταγές της Τρόικας, οδηγούν όχι μόνο σε περαιτέρω περικοπή των εισοδημάτων μας αλλά και σε διάλυση της θεσμικής εκπροσώπησής μας. Όλα αυτά μας αναγκάζουν να αναμετρηθούμε με δύσκολες προκλήσεις, να τολμήσουμε, να κερδίσουμε.
Ανεξαρτήτως του αποτελέσματος, η συμμετοχή μου σ’ αυτή την εκλογική διαδικασία, παρά τις πικρίες και τις λυπηρές για τον κλάδο μας συμπεριφορές κάποιων, μπορώ να πω ότι είχε θετικό πρόσημο. Μου δόθηκε η δυνατότητα να ασχοληθώ με τα θέματα που μας απασχολούν, να συνεργασθώ με πολλούς συναδέλφους από όλη την Ελλάδα και να προσεγγίσω τα προβλήματα τόσο των αποστράτων όσο και των ε.ε. συναδέλφων. Μου δόθηκε επίσης η ευκαιρία να επανασυνδεθώ με πολλούς αγαπητούς συναδέλφους και φίλους ύστερα από πολλά χρόνια, αλλά και να γνωρισθώ με πολλούς άλλους, κυρίως νεώτερους, δημιουργώντας νέες φιλίες. Εκφράζω προς όλους την ιδιαίτερη αγάπη μου και εκτίμηση.
Όπως γνωρίζετε, σε όλο το διάστημα της προεκλογικής περιόδου κινήθηκα απαρέγκλιτα με βάση τις αρχές της ευπρέπειας, της αξιοπρέπειας, της ενότητας και της συναδελφικότητας, καθώς και του σεβασμού προς τους συνυποψήφιους μου. Με βάση τις αρχές αυτές θα συνεχίσω να κινούμαι.
Η συνεχής επικοινωνία με όλους θα μου δίνει πάντα ιδιαίτερη χαρά. Πιστεύω ότι η επικοινωνία και η συνεργασία αποτελούν βασική προϋπόθεση για να συμβάλουμε στο κοινό καλό. Εκτός από την προσωπική μας επαφή, η ιστοσελίδα «Με όραμα τη νέα ΕΑΑΣ» στη διεύθυνση http://parisis-eaas.blogspot.com θα είναι στη διάθεση όλων για ενημέρωση, επικοινωνία και διατύπωση θέσεων και απόψεων.
Με συναδελφική αγάπη και εκτίμηση
Δρ Ιωάννης Παρίσης
Υποστράτηγος ε.α.
Διδάκτωρ Πολιτικής Επιστήμης 

1 σχόλιο:

  1. Αγαπητέ κ. Παρίση
    Σας ευχαριστoύμε για την συναδελφική σας στάση και για την στήριξη της προσπάθειάς μας με την παρουσία σας και όχι μόνο.
    Με την ευκαιρία θα σας γνωστοποιήσω τις τρεις βασικές προτάσεις των συνάδελφων στα δεκάδες μηνύματα που μου απέστειλαν:
    -Η ΕΑΑΣ να βοηθήσει και να πάρει την σκυτάλη σαν θεσμικός φορέας μας, ώστε οι δεσμεύσεις να γίνουν έργα.
    -Να είμαστε δίπλα στην ΕΑΑΣ
    -Να επαγρυπνούμε προκειμένου να μην αθετηθούν οι δεσμεύσεις του Προέδρου του ΜΤΣ.
    Όπως καταλαβαίνετε τα μάτια και η ελπίδα των συναδέλφων είναι στην νέα ΕΑΑΣ.
    Ελπίζω και εύχομαι η ΕΑΑΣ να εκμεταλευτεί, με την καλή έννοια, την ελπίδα και τις προσδοκίες των μελών της, ώστε να πείσει για το νέο της πρόσωπο, με δράσεις αντάξιες του ρόλου της, προκειμένου να αγκαλιαστεί από τους συναδέλφους και να αποκτήσει την δύναμη και την θέση που της αξίζει και μας αξίζει.

    Με συναδελφική εκτίμηση και αγάπη

    Πασχάλης Κωνσταντίνος
    ΣΣΕ/82

    ΑπάντησηΔιαγραφή